Hoppa till innehåll

 

Cactus Utilities AB

Cactus rötter letar sig tillbaka till tidigt 60-tal. Verksamhetens fokus kom tidigt att kretsa kring driftövervakningssystem med funktioner så som; larmövervakning, processtyrning, rapport-, trend- och historikhantering. Med hjälp av datorns utveckling kunde Cactus leverera det första digitaliserade vattenreningsverket, Ringsjöverket, 1974. Den nära relation som alltid funnits mellan  kundernas verksamheternas driftsorganisationer och Cactus ligger till grund för utvecklingen av både styrprogram och överordnade system 

Idag utvecklar och levererar Cactus det överordnade SCADA-systemet Cactus Eye som harmoniserar modern teknik på ett sådant sätt att även årtionden av upparbetad kompetens från SCADA-systemen CSX och Uni-View kan återbrukas. Cactus Eye erbjuder den funktionalitet och flexibilitet som SCADA-system förknippas med. Samtidigt ger modulen eyeControl, som använder sig av TwinCAT 3 och programmeringsstandarden IEC 61131-3, användare av Cactus Eye tillgång till standardiserade mallbibliotek och central konfigurering som återfinns i DCS-system.

Cactus Eye flyttar ständigt fram gränserna för vad som kan uträttas i ett och samma system. Ett exempel på detta är modulen eyeMap som integrerar GIS-data med typobjekt och live-data från processen för att skapa ett interaktivt HMI med hög användarvänlighet. - Att i realtid visuellt åskådliggöra sektioneringen av vattenledningsnätet har aldrig varit lättare!

Utöver mjukvarulösningar erbjuder Cactus en rad olika tjänster inom processautomation, projektledning, utveckling (R&D) och SCADA-säkerhet. Dygnet runt, årets alla dagar, finns också en beredskapsgrupp tillgänglig för att bidra till upprätthållandet av samhällskritisk infrastruktur.